1996 en verder

Omhoog

    

Scouting is een vereniging voor en door jongeren.

laatste wijziging vrijdag 26 oktober 2018

En daarom neem ik me voor, nu ik er 55 ben, me nu alleen nog op de achtergrond voor Scouting in te zetten.

Ik word gevraagd om zitting te nemen in de provinciale commissie voor "niet-direct-leidinggevenden", afgekort NDLG. Zij verzorgt trainingen voor bestuursleden van Scouting groepen. Tot september 2005 blijf ik lid van deze commissie. Gezamenlijk besluiten we dan de NDLG-commissie op te heffen omdat in de nieuwe organisatiestructuur de verantwoordelijkheid voor het verzorgen van deze training bij het regiobestuur is komen te liggen en wij inmiddels te ver zijn "afgedreven"  van de dagelijkse scouting praktijk.

Naarmate je ouder wordt, wordt het ook leuker om eens terug te kijken en oude Scouting vrienden te ontmoeten. Ter gelegenheid van het 50 jarig bestaan van de Geuzen uit Arnhem in 1996 komen vele oud-leden op 15 juni in Arnhem bijeen. 50 jaar geuzen.jpg (38959 bytes)De meesten vinden het jammer dat het zo lang geduurd heeft voordat we elkaar weer ontmoetten. Besloten wordt om jaarlijks een bijeenkomst voor oud leden (uit de periode 1946 tot ongeveer 1965) te houden. Er wordt eerst een foto van de oudleden gemaakt die nu Oud_leden_1996.jpg (81013 bytes)aanwezig  zijn. Links van het midden (in colbert) staat Mr A. Stigter, de oprichter van de Geuzen in 1946. 

In oktober van 1996 komen we weer bijeen. Nu een hele middag en aansluitend een diner. Als locatie is Loenen (op de Veluwe) gekozen. Natuurlijk komen we daar op het kampeerterrein "de Vrijenberg", de plaats waar vele kampjes gehouden zijn.

Molengat 1997.jpg (76281 bytes)In oktober 1997 kwamen we op een ander bekend plekje bijeen: bij het voormalige Hotel de Harmonie in Giethoorn-Noord. We boften met het prachtige weer zodat het punteren en zeilen een waar genoegen was.

Sindsdien komen we jaarlijks bijeen. Ieder keer op een andere plaats. Telkens is het een ander team dat deze bijeenkomst organiseert. In 2003 waren in Muggenbeet een zeilden we op het Beulaker Wijde met veel zon en bijna geen wind.

Max b 250703.jpg (192100 bytes)Op 25 juli 2003 is oud lid Max Nathans, woonachtig in Isral, voor familiebezoek in Nederland. Een aantal oud-leden, die gelijk met hem, in de periode voor 1954, bij de Geuzen waren, komen in Arnhem bijeen en ontmoetten hem daar. In september 2003 komen de oud-leden voor een weekend bijeen in Muggebeet.

In 2006 bestaan De Geuzen 60 jaar. Op verschillende manieren wordt dat gevierd. Als ere-lid mocht ik  Bep Dormits meedelen dat ook zij tot ere-lid (het 4e) van de groep benoemd is.  Bij zo'n 60-jarig bestaan hoort ook een terugblik en daarom zorg ik voor een historisch overzicht in foto's, voorzien van tekst, op de website van De Geuzen.  De renie voor oud-leden wordt op 23 september bij beide groepshuizen gehouden: de Defensiehaven en de Rotsblokken. Daar ontmoette ik weer veel oude bekenden.

 

 

Niet alle bijeenkomsten van Oud-Geuzen heb ik bijgewoond.

Aan die van zaterdag 22 september 2018 in Bronbeek te Arnhem wl.

Dit album geeft een indruk van deze zeer geslaagde dag.

 

 

 

 

                                                                                                                                                            Terug