Jeugdherinneringen

Omhoog
Tweede Wereldoorlog
De Hoogkamp
Mauvestraatkinderen
Tamboersbosje

 

Ach ja,

er zijn zo van die perioden en momenten in je leven die je niet snel zult vergeten. Herinneringen aan je jeugd. Enkele daarvan heb ik in deze website opgenomen.

bullet

Zicht op de huizenrij aan de Distellaan in Arnhem-Zuid 1946. In het derde huis van links, nr. 22, woonden wij. Foto: De BooyDe periode rondom de Tweede Wereldoorlog, waarin mijn ouders hun huis en haard aan de Distellaan 22 in Arnhem-Zuid moesten achterlaten, ondergedoken zaten in schuilkelders te Huissen en een lange tocht naar Haarlem maakten. De gegevens tekende ik op uit gesprekken met mijn moeder en van familieleden die daarbij betrokken waren.

bullet

Het opbouwen van een nieuw bestaan in de Mauvestraat op de Hoogkamp en Arnhem. Goede herinneringen. Wilt u eens een kijkje in de Mauvestraat anno 2009 nemen, dan kan dat met Google Maps (vul in:  Mauvestraat  huisnummer  Arnhem, klik in het volgende scherm op het rode pijltje met A, en vervolgens in het kleine schermpje op Street View. Met de navigatie knop linksboven in het scherm kunt overal in de straat een kijkje nemen!)

bullet De Mauvestraatkinderen-reŁnie die ik in maart 2000 organiseerde en waar we met elkaar vele mooie herinneringen ophaalden.