Andere families

Omhoog
Filippo kwartier
van Raap parent
Familie Hoyer
Geselschap

    

 

laatste wijziging zaterdag 03 februari 2018

Naast het onderzoek naar de stambomen van mijn vrouw en mij, heb ik nog enkele andere families (min of meer) onderzocht. Mogelijk zijn die gegevens ook voor anderen interessant. Vandaar dat ik ze hier heb opgenomen.

bulletFamilie Hoyer (CuraÁao)

Onze dochter Ingrid heeft een zoon Jim DaniŽl Hoyer. Zijn vader is Carlton Hoyer.

bullet

Kwartierstaat  Emmy van der Heij - Filippo. Zij vroeg mij medio 2012 of ik meer informatie had over haar voorouders. Die had ik niet, maar via internet is tegenwoordig heel veel terug te vinden. De kwartierstaat is het resultaat.

bullet

Parenteel van Raap

Ana Maria C. van Raap, woonachtig in ArgentiniŽ, stuurde mij op 14 juli 2000 het volgende mailtje:

Oh, my dear.  I'try to find somethin about my family since 10 years. I find in your page the name of my grand father van Raap, since 1890-1891, Amsterdam, Noordholland. Can you help me and tell how to do for more information. Thank's and best regards Ana van Raap. Sorry, my englisch is ugly.

Een deel van de stamboom van Raap heb ik toen voor haar uitgezocht. Na 2000 is het contact verloren gegaan. In augustus 2012 heb ik deze stamboom intensiever onderzocht. Vůůr 1812 is het moeilijk om betrouwbare gegevens te vinden omdat er door de IsraŽlitische Gemeenten "ter dier tijd geen behoorlijke orde zijn gehouden geworden" van de geboorteregisters. Vanwege hun Joodse afkomst zijn de leden van deze familie bijna allemaal tijdens de Tweede Wereldoorlog gedeporteerd naar concentratiekampen in Polen en daar omgekomen.

bulletNakomelingen  Johan Goetfriet GESELSCHAP

Zoals dat bij vele families voorkomt, zijn ook leden met de familienaam Jaarsma naar Amerika geŽmigreerd. Een nakomeling daarvan, Gary Durk Jaarsma trouwt met een lid van de familie Geselschap. Een lid van die familie blijkt omstreeks 1885 ook naar Amerika geŽmigreerd te zijn.  Reden voor mij om naar zijn voorouders te zoeken.

De oorsprong van de familie Geselschap, wordt soms ook geschreven als Gezelschap,  ligt in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen en met name het deel dat grenst aan Nederland. De plaatsen Emmerich, Kleve en Wesel worden genoemd in de oudste genealogische documenten. In Nederland vinden we de naam Geselschap daarna terug in o.a. Grave, Wehl, Doesburg, Rotterdam en Amsterdam.