Terre des Hommes

Omhoog
Foto-albums

    

                                                  

        

  

 

laatste wijziging zondag 28 oktober 2018

Terre des Hommes heeft bijna 40 winkels in Nederland. De winkels zijn een belangrijke bron van inkomsten voor Terre des Hommes. In de winkels worden tweedehands goederen verkocht zoals kleding, boeken, platen en CD’s, speelgoed en curiosa. De gehele opbrengst, na aftrek van de vaste lasten, komt ten goede aan een van de projecten van Terre des Hommes. De medewerkers van een winkel zoeken gezamenlijk om het  jaar een nieuw project uit waar de opbrengst van hun winkel naar toe gaat.

De winkel in Zwolle is gevestigd aan de Thomas a Kempisstraat 47  en wordt gerund door ca 60 vrijwillig(st)ers.

De aangeboden spullen worden uitgesplitst over de productgroepen: kleding, leer, sieraden, textiel, speelgoed, boeken en Bric & Brac. Voor iedere productgroep zijn twee vrijwilligsters verantwoordelijk. Zij bepalen de kwaliteitsnorm  en de prijzen voor hun producten.

Het op kwaliteit selecteren en prijzen van kleding gebeurt door een speciale groep vrijwilligsters. De productgroepverantwoordelijken zorgen voor het plaatsen van de artikelen in de winkel.

Het merendeel van de vrijwilligsters doet alleen winkeldienst. Dat houdt in dat zij, in tweetallen, gemiddeld twee keer per 14 dagen, een ochtend of middag en één keer in de drie maanden een zaterdagochtend of -middag in de winkel dienst doen als verkoopster.

Daarnaast zijn er nog vrijwilligsters die zorgen voor o.a. de etalage, de afvoer van overtollige goederen, secretariaat en coördinatie van alle winkelactiviteiten .

Het bestuur, waar ik lid van ben, schept de condities om zo'n optimaal mogelijk resultaat te behalen.

De winkel is geopend :

maandags                         van half twee tot vijf uur

dinsdag t/m vrijdags     van tien  tot vijf uur

zaterdags                          van tien uur tot half vijf