Kenia & Tanzania

Omhoog
Dag 1 t/m 4
Dag 5 t/m 9
Dag 10 t/m 13
Dag 14 t/m 17
Dag 18 t/m 22

    

 

Rondreis door de natuurparken van Kenia & Tanzania

van 13 februari t/m 5 maart 2004

laatst bijgewerkt op zaterdag 03 november 2018

 

 

Jaren geleden hebben Jan Prenger, een vriend die ik sinds ca. 1960 van Scouting ken Ún ook in Zwolle woont, en ik het besluit genomen dat we samen een kampeertocht door Afrika wilden maken wanneer we met werken gestopt zouden zijn. Onze vrouwen stemden daarmee in maar wilden zelf nog niet mee vanwege de vele onzekerheden. Na de zomer van 2003 snuffelden we vele reisgidsen door. We kozen voor de door Djoser georganiseerde reis naar de natuurparken van Kenia en Tanzania vanwege het kamperen, geen dagen aan het strand en veel parken bezoeken. Als periode kozen we een tijdstip gelegen tussen de twee regenperioden in.

 

Al tijdens onze trektocht vroegen we ons af hoe we de thuisblijvers ooit zouden kunnen duidelijk maken wat we gezien en beleefd hadden. Alles was immers anders dan we in Nederland of zelfs Europa kennen. Andere infrastructuur, andere natuur, andere mensen, andere dagindeling, ander klimaat etc.. Gelukkig kunnen foto's, ik heb er zo'n 450 gemaakt,  momentopnamen tonen van wat we gezien hebben. De bijbehorende geluiden en geuren zijn echter in ons geheugen opgeslagen en moet u er maar bij denken.

 

Nevenstaand de "beknopte" reisbeschrijving per dag met foto's (door er op te klikken kunt u ze vergroten). De foto's zijn gemaakt met een Canon EOS IX met zoomlens EF 24-85 mm.

 

 

                                                                                    In oktober 2018 heb ik alle foto's en tekst opnieuw bijeengebracht in dit album

 

 

                                                                                                                                                     Ga naar dag 1